VC Herentals voetbalde vrijdagavond op het veld van AC Olen vinnig en gedreven. Doelpunten bleven niet uit. Steven Van Genechten scoorde driemaal.

Opnieuw oogstte VC Herentals bewondering met zijn aanvallend spel. De bal werd vinnig rondgetikt en na 7' schoot Steven Van Genechten een na een hoekschop weggetrapte bal uit de draai hard in: 0-1.

VC Herentals bleef kansen versieren maar Verbert en Van Grieken stuitten op een attente doelman Bram Gysbrechts. Die moest zich wel een 2e maal gewonnen geven na een omgezette strafschop door Jochen Slechten.

AC Olen kwam op 1-2 toen Niels Van Accom een zeldzame aanval van de thuisploeg, in buitenspel, kon afronden. Op het half uur zagen we een heerlijke lange run van Mark Van Grieken maar hij stuitte opnieuw op een attente Gysbrechts. 4' later was het opnieuw prijs, een nieuwe collectieve aanval werd door Van Genechten afgerond.

AC Olen wisselde bij de rust vier spelers, ging steviger in de duels en zag een bal tegen de paal belanden. Op de 72'' kon Steven Van Genechten een heerlijke solo van Slechten afronden: 1-4.

Een hard werkende Jonas Verbert bleef ondertussen de kansen aaneen rijgen maar miste preciesie in de afwerking. In de 89' lukte Verbert dan toch de 1-5 toen hij op pass van Slechten de thuisdoelman kansloos liet.

Op woensdag 17/8 speelt VC Herentals om 19u tegen Everbeur.